Skip to content

Απονομή των βραβείων του μαθητικού Διαγωνισμού Αφίσας με θέμα “Η άσκηση είναι φάρμακο”

eim-a-vraveio-diagonismou-afisas

Στις 10 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή απονομή των βραβείων των έργων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας με θέμα “Η άσκηση είναι φάρμακο” που οργάνωσε το Εθνικό κέντρο “Exercise is Medicine-Greece” με υπεύθυνη την Δρ. Φλώρα Ζαράνη, Βιολόγο, ΕΔΙΠ, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Ο διαγωνισμός είχε εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘ (αρ. πρωτ. Φ15/4480/Δ2/15-01-2021) και αφορούσε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Ο στόχος του Διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα οφέλη της σωματικής άσκησης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να μεταφέρουν το θετικό μήνυμα της άσκησης στους συνομηλίκους τους.

Ως κριτήρια αξιολόγησης των έργων τέθηκαν: η συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού, η ποιότητα του έργου, η αρτιότητα της εκτέλεσης, η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και η καινοτομία της πρότασης.

 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού (από 15 Ιανουαρίου έως 1 Απριλίου 2021 – εν μέσω συνθηκών περιορισμού λόγω πανδημίας Covid-19) υποβλήθηκαν 175 έργα (ζωγραφικά και ψηφιακά) από 69 συνολικά Γυμνάσια και Λύκεια, εκ των οποίων τα 30 εκτός Αττικής. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 14 Ιδιωτικά σχολεία και 55 Δημόσια (μεταξύ των οποίων 3 Πρότυπα – Πειραματικά, 5 Μουσικά – Καλλιτεχνικά, 5 Ειδικής Αγωγής και 7 ΕΠΑ.Λ. – Εσπερινά).

 

Το Α΄ βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, Μαρία – Δέσποινα Πεδιατίτη για το έργο της «Πάρε τη ζωή στα χέρια σου & παίξε μπάλα – Δε θες άλλο φάρμακο!» και συνοδευόταν από δωροεπιταγή ύψους 200 ευρώ από κατάστημα αθλητικών ειδών.

 

Απονεμήθηκαν επίσης 2 Τιμητικοί Έπαινοι σε 4 έργα (χωρίς χρηματικό έπαθλο) και Τιμητικές διακρίσεις 17 έργων που αναρτώνται μαζί με τις βραβευμένες αφίσες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των έργων και όλους τους συμμετέχοντες.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που δημιούργησαν τόσο όμορφα και πρωτότυπα έργα που θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των συνομηλίκων τους στην τακτική σωματική άσκηση!

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ* ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ:

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ

 

 (*) ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ “Exercise is MedicineGreece