Skip to content

Η Συστηματικά Πρωινή Άσκηση Μπορεί Να Είναι Ειδικότερα Επωφελής Για Άτομα Με Παχυσαρκία

5-1

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι:

• Τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας τείνουν να είναι χαμηλά μεταξύ των ενηλίκων με παχυσαρκία και, γενικά, πολλοί από εκείνους που έχουν την πρόθεση να ασκηθούν δυσκολεύονται να κάνουν την πρόθεσή τους πράξη.

• Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η ώρα της ημέρας που πραγματοποιείται η άσκηση μέσα στο 24ωρο («χρονισμός της άσκησης») ενδεχομένως να μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που διευκολύνει την αλλαγή της συμπεριφοράς ως προς την άσκηση και βελτιώνει τη διαχείριση του σωματικού βάρους των ενηλίκων με παχυσαρκία.

• Η σταθερότητα της ώρας που πραγματοποιείται η άσκηση, και ειδικότερα η συστηματικά πρωινή άσκηση, μπορεί να διευκολύνει την επίτευξη υψηλότερων επιπέδων άσκησης, βελτιώνοντας τον προγραμματισμό, προάγοντας την υιοθέτηση συνηθειών άσκησης και βελτιώνοντας τον αυτοέλεγχο του ατόμου.

• Η πρωινή άσκηση μπορεί, επίσης, να αυξήσει την απώλεια βάρους ανεξάρτητα από τα επίπεδα καθημερινής σωματικής δραστηριότητας. Αρκετές συμπεριφορικές και φυσιολογικές διεργασίες (π.χ., τροποποιημένες συμπεριφορές θερμιδικής πρόσληψης, επιδράσεις στον κιρκάδιο ρυθμό) μπορεί να αποτελούν τη βάση αυτού του ευεργετικού αποτελέσματος.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ